Utvalgte bibliotek bygges om

04.01.2013

- 2013 blir et år hvor det kommer til å skje fysiske forandringer i flere av bibliotekene, sier fylkesråd for kultur og helse Mariam Rapp (Krf)

Av Knut Are Mortensen

Nå har prosjektet Bibliotekrom i Troms valgt ut fem kommuner som er med i første runde av endringsprosjektene.

De utvalgte bibliotekene er:
• Bardu folkebibliotek
• Kvænangen folkebibliotek
• Lenvik folkebibliotek
• Salangen folkebibliotek
• Lavangen folkebibliotek

- Vårt ønske er at bibliotekene i Troms skal være det lokale møtestedet, en arena for kultur, litteratur og læring for alle aldre. Videreutviklingen av prosjektene vil skje i samarbeid med kommunene. Nå starter vi å planlegge og avklare fremdriftsplan, og det vil settes ned arbeidsgrupper som skal jobbe med de ulike prosjektene bestående av involverte parter i  kommunene, sier Rapp.

Geografisk spredning, størrelsen på kommunene, i tillegg til ulikhet og mulighet for samhandling og samarbeid med andre har vært viktig i valget. Kriteriene som har talt mest er vilje til å gå inn i endringsprosesser, ressurser og gjennomførbarhet og forankringen til øverste ledd både i administrasjonen og politisk. Dette er viktig for å kunne gjennomføre gode prosesser.

- Jeg er glad for at vi kan være med å påvirke utviklingen av bibliotekene i Troms på en så positiv måte, sier fylkesråden.

Troms fylkeskommunes prosjekt Bibliotekrom i Troms hadde oppstart i januar 2012. Prosjektet finansieres gjennom prosjekt- og utviklingsmidler fra Nasjonalbiblioteket og egne midler fra Troms fylkeskommune.

Målet er å utvikle endringsorienterte bibliotekrom tilpasset lokalsamfunnets behov for bibliotek som kunnskaps-, kultur-, og litteratursentrum, møtested og aktivitetsarena. Når prosjektet er avsluttet skal flere bibliotek i Troms fremstå som nye, funksjonelle bibliotek, og som gode eksempler for andre.

Les mer om prosjektet på bibliotekrombloggen:

Troms fylkeskommune
Postboks 6600, 9296 Tromsø
Telefon: 777 88000 - Telefaks: 777 88001
E-post: postmottak@tromsfylke.no
Organisasjonsnummer: NO 864870732
Fakturaadresse
Troms fylkeskommune
"Navn på skole/tannklinikk/enhet"
Postboks 338 Alnabru, 0614 OSLO
E-post faktura (pdf) : troms-fylke@nets.eu
Elektronisk faktura (EHF)