Ungdomssatsinga i Troms feirer 10-årsjubileum

I år er det 10 år siden Troms fylkeskommune etablerte ungdomssatsinga «Ung i Troms».

I løpet av de ti siste åra har totalt 80 ungdommer vært innom ungdommens fylkesråd (UFR), som igjen har arrangert 9 utgaver av ungdommens fylkesting. Sammen har de engasjert seg i utallige saker og fått gjennomslag for mange av dem.

Onsdag 13. mars feiret både dagens og tidligere medlemmer i ungdommens fylkesråd, politikere, samarbeidspartnere og en rekke andre inviterte gjester jubileet. En egen arbeidsgruppe har jobbet for å få på plass ei verdig feiring av Ung i Troms, noe som ble satt stor pris på av de frammøtte.

Politikerfabrikk

Under feiringa ble de siste 10 åras arbeid oppsummert av ungdomskoordinator Hanne Sofie Roaldsen. Hun kunne fortelle at Ung i Troms kan ses på som en politikerfabrikk – et sted engasjerte unge mennesker samles om et felles engasjement, som de seinere tar med seg ut i verden for å jobbe videre for – gjerne som politikere.

Ung i Troms rekrutterer ofte medlemmer fra elevråd, revygrupper, videregående skoler, idrettslag, kulturliv, organisasjoner, politiske partier og ungdomsråd – her finner man nemlig gjerne engasjerte ungdommer i hele Troms.

Variert program

Videre i jubileumsfeiringa var det premiere på den nyproduserte informasjonsfilmen om Ung i Troms, og deretter taler fra tidligere UFR-medlem Viljar Hanssen og fylkesråd Roar Sollied. «Talkshow» ble det også tid til, med samtaler mellom tidligere medlemmer av ungdommens fylkesråd i ulike perioder, nåværende og tidligere fylkesrådsledere, lederen i fellesnemnda for sammenslåinga av Troms og Finnmark, fylkesutdanningssjefen og flere.

Her kan du lese mer om ungdomssatsinga i Troms.

×