Overgangen til Quria er starta

De første bibliotekene i Troms har nå starta prosessen med endring av nytt biblioteksystem fra Mikromarc til Quria. Bibliotekene i Nord-Troms forventes å få nytt biblioteksystem i første uka i mars.  

Mennesker i et klasserom - Klikk for stort bildeHer gjelder det å følge med.

De neste bibliotekene som får overgang til Quia er Karlsøy og Balsfjord. For de øvrige folkebibliotekene i Troms blir overgangen høsten 2024.  

I månedsskiftet januar-februar dro prosjektgruppa og prosjektteamet til Oslo for kurs i biblioteksystemet Quria og nettsideløsningen Quria Discover hos Axiell. Vi var åtte stykker. I tillegg til prosjektteamet var David Wulff Sæther, Senja bibliotek,  Margrethe Haslund, Nordreisa bibliotek, Monica Glenna, Måsøy folkebibliotek, Dag Rune Vellene, Sør-Varanger bibliotek og Edel Olsen fra Samisk bibliotektjeneste med. 
 Dette var lærerikt, der fire bibliotekarer fra ulike folkebibliotek fikk god innsikt i hvordan systemet fungerer og funksjonalitet. For prosjektet var dette veldig nyttig, da kan man høste erfaringer om opplæringa til denne skal rulles ut til alle partene i prosjektet. Det ble også snakka om hva som bør anbefales om standard oppsett som passer de fleste folkebibliotekene.