Aktuelt Kultur

Tilskudd til frivillighet i Troms

Nå kan frivillige lag og organisasjoner søke om økonomisk støtte til å skape møteplasser, aktiviteter og opplevelser for barn, unge og unge voksne. Søknadsfristen er 1. april. 

Disse 32 festivalene får tilskudd i 2024

Hovedutvalget for kultur og helse har tildelt 3 080 000,- til 32 ulike festivaler i Troms. Ved årets tildelinger har festivaler for barn og unge blitt prioritert. 

–En imponerende utvikling

Programposten «Film fra Nord» ble i går offisielt åpnet. Fylkesvaraordfører Benjamin Furuly (H) benyttet anledningen til å gratulere skaperne av årets åpningsfilm med «Guldbaggen» for beste dokumentarfilm. 

– Nord-Norge har en felles filmsatsing og det gir resultater

Fylkesordfører Kristina Torbergsen (Ap) ønsket i dag velkommen til den 19. filmpolitiske konferansen som fylkeskommunen arrangerer i samarbeid med TIFF - Tromsø internasjonale filmfestival og Rushprint. 

Ønsket velkommen til TIFF

–TIFF er ikke bare en hvilken som helst filmfestival, det er en essensiell stemme samfunnet vårt. Med disse ordene ønsket fylkesordfører Kristina Torbergsen (Ap) velkommen til Tromsø Internasjonale Filmfestival.  

Elever i møte med kunst

Med støtte fra KORO – Kunst i offentlig rom, ble det nylig arrangert verksted i kunstkritikk og kunstinstallasjon ved Bardufoss videregående skole.