Aktuelt Skole og opplæring

Høring: Systemrettede og forebyggende tiltak i de videregående skolene

Nå ber vi om innspill til hvordan kan man sikre en styrket skolehelsetjeneste i de offentlige videregående skolene i Troms. Høringsfrist er 20. september.

Selvmordsforebygging i skolen

Alle videregående skoler i Troms tilbys nå selvmordsforebyggende kurs. –Kursene gjør det lettere å stille de vanskelige spørsmålene, sier miljøveileder Christina Folgerø. 

Begrepskurs for minoritetsspråklige elever

Ishavsbyen videregående skole tilbyr i sommer begrepskurs for minoritetsspråklige elever som skal starte på Helse- og oppvekstfag eller Teknologi og industrifag.

Fagskolen i Troms imponerte

Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel tok rett før påske turen til Fagskolen i Troms’ avdeling for verkstedteknologi i Harstad. Der fikk han blant annet høre mer om det gode samarbeidet skolen har med næringslivet. 

Fagskolen i Nord får nytt navn

Fylkestinget vedtok i dag å endre navnet på Fagskolen i Nord. Skolen skal nå hete Fagskolen i Troms. 

Fylkeskommunal utdanning på nivå med bachelor

Troms fylkeskommunes fagskole, Fagskolen i Nord, har fått godkjenning i NOKUT for å opprette utdanningstilbud som kan gi utdanning opp til bachelor nivå.

6845 søkere til videregående opplæring

5483 søkere med ungdomsrett har sitt første ønske til videregående skole. 801 har sitt første ønske til videregående opplæring i bedrift. 

Stengte skoler

Her finner du informasjon om hvilke videregående skoler i Troms som er stengt mandag 29. januar på grunn av utfordrende værforhold. 

Privatisteksamen våren 2024

Skal du ta privatisteksamen i vår? Da må du huske å melde deg opp mellom 15. januar og 1. februar. Oppmeldingen gjøres elektronisk i Privatistportalen. 

Snart kan du søke skoleplass

Fredag 5. januar åpner vi Vigo-portalen for å søke på videregående opplæring skoleåret 2024/2025. Søknadsfrist er 1. mars.