Landbruks- og matminister Geir Pollestad besøkte den norske standen. Her sammen med elevene Marta Evine Vottestad (Hadsel vgs), Sivert Austgard Hansen (Stangnes Rå vgs) og Silje Elise Haukebøe (Stangnes Rå vgs).300 000 personer er ventet å besøke messen i Berlin, hvor totalt 34 bedrifter fra Nord-Norge og Svalbard vil servere det beste landsdelen har å by på av lokale mat- og reiselivsopplevelser.
Fra Troms deltar følgende bedrifter:
- Arktisk kje
- Bull Gård DA
- Destinasjon Sapmi
- Hamnvik Handelssted Donsegården
- Harstad Bryggeri
- Lyngen reker
- Sandøygull
- Senja Roaster
- Senter for nordlige folk
- Tromspotet
Mulighet for læring
I tillegg til de lokale mat- og reiselivsbedriftene deltar også elever fra restaurant- og matfag ved Stangnes Rå videregående skole. De skal være med å forberede rundt 30 000 smaksprøver til de besøkende.
Hoveutvalgsleder for næring, klima og miljø, Håkon Vahl, var også til stede under åpningen.
– Det har vært en flott dag på messa. Den nordnorske standen har vært veldig populær og bedriftene har fått vist seg fram fra sin beste side, melder hovedutvalgslederen fra Berlin.
– Jeg hadde meg en god prat med elevene våre som var begeistret over messa og at de skal, mens de er her, hospitere en dag på en restaurant med 2 stjerner i Guide Michelin, forteller Vahl videre.
Hoveutvalgsleder for næring, klima og miljø, Håkon Vahl sammen med elevene Silje Haukebøe og Sivert Austgard-Hansen fra Stangnes Rå videregående skole, samt kokkelærer Ørjan Thomassen.Deltakelsen på verdens største matmesse er ment stimulere til næringsutvikling, samarbeid, nettverk og nyskaping på tvers av regionale- og næringsmessige grenser.
I tillegg skal deltakelsen på GW gi muligheter for læring gjennom profilering, markedsføring og testsalg av norske produkter i et viktig internasjonalt marked.
Det er fylkeskommunene i Nordland, Troms og Finnmark, som finansierer satsning sammen med Innovasjon Norge i Nordland, Arktis og sentralt i Oslo, samt Sametinget.