Nordic Response 2024 – vær oppmerksom langs veien

Fra 5. til 14. mars pågår det en øvelse i det nordlige Norge, Sverige og Finland. 

Dette er et kjøretøy og skilt. - Klikk for stort bildeDet skal øves i det nordlige Norge, Sverige og Finland. Torbjørn Kjosvold (Forsvaret)

I Norge blir det mest aktivitet fra Bjerkvik og Indre Troms og videre nordøstover til Alta og Midt-Finnmark. E6 og riks- og fylkesveinettet i Finnmark vil bli mest berørt. Militær kolonnekjøring og øvelsesaktivitet kan føre til forsinkelser i trafikken i de berørte områdene. 

I forkant av øvelsen / i februar skal styrkene drive med vintertrening, hovedsakelig i Indre Troms. I forbindelse med det vil det være transporter fra Øverbygd og Setermoen via Bardufoss og ut til Sørreisa utover i februar, dels på fylkesveinettet og på E6 i området. 

Sjekk trafikkinformasjon

Sikkerhet og trygg ferdsel er en grunnstein i øvelsen Nordic Response. Troms fylkeskommune oppfordrer trafikantene til å følge med på trafikkinformasjon og informasjon som gis av Forsvaret og andre myndigheter om øvingsaktiviteten.

Les mer om sikkerhet på Forsvarets nettside

Appen Vegvesen trafikk gir deg oversikt og varslinger for ditt område. Man kan også følge @VTSnord på X (tidligere Twitter) for oppdateringer fra trafikken. Under feltøvelsen vil Forsvaret dessuten komme med daglige trafikkoppdateringer knyttet til militær trafikk, både i NRKs distriktssendinger og andre regionale med

Sjekk trafikkmeldinger på 175.no og  Fylkestrafikk.no.

Øver på nordisk samarbeid

20.000 soldater fra 14 land skal delta i Nordic Response. Av disse vil cirka 10.000 være på land. Nordic Response 2024 er en naturlig del og forlengelse av NATO-øvelsen Steadfast Defender med til sammen 90 000 deltakere. 

Mer informasjon

Les mer om øvelsen på Forsvarets nettsider.

Les mer om øvelsen på Statens vegvesenets nettsider.

Les mer på nettsiden til Finnmark fylkeskommune og kollektivtrafikk i Finnmark.