Tide og Troms fylkeskommune tilbyr gratis bussjåførutdanning

Mangel på bussjåfører har i lengre tid gitt utfordringer for kollektivtrafikken i Tromsø. Nå går Tide Buss og Troms fylkeskommune sammen for å dekke utdanningen til fremtidige bussjåfører.

Nå kan du oppfylle drømmen om å bli bussjåfør - Troms fylkeskommune og Tide tilbyr gratis utdanning. Troms fylkeskommune

– Det er svært gledelig at vi har fått til en god avtale mellom oss og Tide, som vi håper vil bidra positivt til rekrutteringen til bussjåføryrket i vår region, sier Kurt Bones i Troms fylkeskommune.

Bones mener det er viktig for fylkeskommunen å legge til rette for at flere skal velge kollektivtransport og da må flere bussjåfører på plass.

– Dette er et nytt og spennende tiltak for å sikre økt rekruttering, sier Bones.

Tar imot søknader nå

Den nye avtalen innebærer at minst 15 kandidater får dekket kostnadene til sjåførutdanning. Både teori og praktisk undervisning er gratis og vil gjennomføres ved godkjent trafikkskole. Søknadsportalen er nå åpen, og alle søkere vil vurderes fortløpende.

– Vi er svært glade for å ha fått på plass dette samarbeidet med Troms fylkeskommune. Tilsvarende samarbeid har blitt gjort andre steder i landet med stor suksess, sier Øystein Gullaksen, regionsjef i Tide Buss. 

Øystein Gullaksen - regionsjef Tide. Tide

 

Går rett fra utdanning til fast jobb

Det er Tide som vil administrere ordningen og som ansetter kandidatene etter godkjent utdanning. De nyutdannede bussjåførene vil få fast jobb ved Tide sin avdeling i Tromsø, med tre års bindingstid. 

– Å være bussjåfør er en meningsfylt jobb, der man utgjør en positiv forskjell for andre mennesker, miljøet og samfunnet. Vi oppfordrer alle som er glade i å kjøre, møte nye mennesker og ha varierte arbeidsdager til å søke, sier Gullaksen. 

Viktig samfunnsoppdrag

Daglig gjennomføres over tusen avganger med bybussen i Tromsø. Bussparken er moderne, og det er høy tilfredshet med busstilbudet i befolkningen.

– Yrket er et givende og viktig samfunnsoppdrag. Kollektivtrafikken i Tromsø har hatt en betydelig vekst de siste årene og i 2023 var det 20 prosent flere passasjerer om bord i våre busser. Vi håper at tiltaket vil bidra til å øke rekrutteringen til yrket slik at tilbudet er godt også i årene som kommer, sier Kurt Bones i Troms fylkeskommune. 

– Vi kan tilby en trygg, ansvarsfull og spennende jobb med gode kolleger og vi gleder oss til å få flere flinke sjåfører med på laget, sier Øystein Gullaksen i Tide.  

Her kan dere lese mer om samarbeidet og finne link til søknadskjema.

For ytterligere kommentarer kontakt:

Samferdselssjef Bjørn Kavli i Troms fylkeskommune: 992 93 028

Øystein Gullaksen, regionsjef i Tide: 412 08 399

Hvem kan søke?

  • du som trives bak rattet
  • du som ønsker en ansvarsfull jobb 
  • du som brenner for å gi gode reiseopplevelser til de reisende 
     

Du må evne å ta hurtige avgjørelser, like varierte arbeidsdager og gi god kundeservice.  I tillegg må du være fylt 24 år, ha sertifikat kl. B og minimum tilfredsstille norsk krav B1.