Vil skape gode og trygge idrettsmiljø for unge

I forrige uke ble Omimodellen for idretten lansert på TUIL arena. Modellen skal hindre mobbing og utenforskap.

syv mennesker står foran en stor skjerm. Foto.  - Klikk for stort bildeFra venstre: Jon-Halvdan Lenning, Kristina Torbergsen, Inger Lise Brones (Troms Idrettskrets), Astrid Strandbu (NIF), Ann-Tone Håkonsen, Britt Leandersen, og Sofie Haugslett Johansen (Tromsø Idrettsråd). Vilde Lenning.

Det var et samlet idrettstroms som hadde tatt turen til TUIL arena, og felles for de oppmøtte var at de alle ønsker å skape et bedre idrettsmiljø for barn og unge.

Det ble servert brus, kaffe og kake da mobbeombud i Troms, Jon-Halvdan Lenning, gikk opp på scenen og startet lanseringen.

– Vi vet at mobbing og utenforskap er et samfunnsproblem, og det avgrenses ikke av gjerdene i skolegården, idrettshallen eller nabolaget. Det omhandler alt og alle, og det er nettopp det Omni betyr altomfattende, sa han i sin tale.

Samarbeid

Mobbeombudet i Troms, Jon-Halvdan Lenning, har sammen med Britt Leandersen i Tromsø Idrettsråd og Ann-Tone Håkonsen, Omniveileder i Tromsø kommune, utviklet denne Omnimodellen for idretten.

Modellen består av ti viktige temaer som skal være til hjelp for alle som er engasjert i idrett for barn og unge.

Gjør en forskjell

Det var fylkesorfdører Kristina Torbergsen (Ap) som sto for den offisielle åpningen.

–Det at vi kan ha et felles språk gjennom Omnimodellen i skolen og idretten gjør at vi skaper et fellesskap mellom de arenaene barn og unge er på hver dag», sa hun fra scenen.

Det er faktisk dette som gjør en forskjell på om vi klarer å ha en inkluderende idrett som er for alle, hvor alle har sin plass i fellesskapet.

For mer informasjon se omnimodellen.no