Nytt tilskudd for å fremme god psykisk helse

For første gang kan kommuner og organisasjoner i Troms søke om økonomisk støtte til å utvikle lavterskeltilbud for å fremme god psykisk helse. 

Mann i rød genser sitter bak et skrivebord. Foto.  - Klikk for stort bildeLeder av hovedutvalget for kultur og helse, Eirik Losnegaard Mevik (Ap). Hanne Lille/Troms fylkeskommune.

Den nye tilskuddsordningen ble i forrige uke vedtatt av hovedutvalget for kultur og helse, og den søkbare potten for 2024 er på 1 million kroner. 

– Vi vet at god psykisk helse er viktig for alle mennesker uansett alder. Mye handler om mestring og tilhørighet. Tilskuddet skal støtte opp om å utvikle lokale og regionale lavterskeltilbud, sier Eirik Losnegaard Mevik (Ap), leder av hovedutvalget for kultur og helse.

Ønsket av både ungdoms- og eldrerådet 

Både Troms fylkes ungdomsråd og fylkeseldrerådet i Troms som har uttrykt behov for å sette psykisk helse på agenda, noe hovedutvalget for kultur og helse nå har fulgt opp. 

Alle kommuner og regionale organisasjoner i Troms kan søke. Tiltakene det søkes støtte til kan være i samarbeid med frivillig sektor, andre lokale aktører og på tvers av kommunene. 

– Kunnskap om psykisk helse krever samarbeid mellom offentlige og frivillige aktører. Jeg ser frem til at både kommuner og organisasjoner får mulighet til å styrke arbeidet med psykisk helse. Trivsel, mening med tilværelsen og evne til å mestre hverdagens utfordringer er viktige stikkord, avslutter utvalgsleder Eirik Losnegaard Mevik (Ap). 

Søknadsfrist er 15.april. 

Mer informasjon om tilskuddet finnes her