Landbruks- og matminister Geir Pollestad åpnet på fredag 19. januar den norske standen på Grüne Woche, verdens største matmesse i Berlin.
På årets utstilling er 33 ulike produsenter og bedrifter innen mat og reiseliv fra Nord-Norge til stede, hvor 10 av disse representerer Troms.
Landbruks- og matminister Geir Pollestad tok seg god tid gjennom den nordnorske standen, og snakket med representantene fra Ishavsbyen videregående skole.400 000 gjester
I forkant av åpningen hadde ett knippe nordlendinger reist nedover for å rigge standen sånn at den er klar når over 400.000 gjester besøker messen i løpet av de ti dagene messen pågår.
Hovedutvalgsleder for Næring, Klima og Miljø, Håkon Vahl (H), tok også turen til Berlin.
– Det er gøy å være med på åpninga å få vist fram mangfoldet vi har av bedrifter som driver mat- og drikkeproduksjon i Troms. Med den høye kvaliteten viser de at det ingenting står tilbake for et besøk til oss i Nord. De viser at de unike opplevelsene og smakene finnes i slike bedrifter som dette og er de av våre fremste ambassadører for lokal mat og drikke, sier Håkon Vahl.
Satte salgsrekord
I tillegg til flere bedrifter har Troms også sendt gode representanter fra kokkefaget til Grüne Woche.
Erik Jæger, avdelingsleder ved Ishavsbyen videregående skole, samt to tidligere elever ved skolen: Thidarat Saiwong, som nå er kokkelærling på Hildr i Tromsø, og Elliott Pär Gunnar Jansson, kokkelærling på Mathallen.
Over helga har den nordnorske standen satt salgsrekord, og de ansvarlige for den norske standen er takknemlige for å ha så dyktige ungdommer med på laget.
Hovedutvalgsleder for næring, klima og miljø, Håkon Vahl (H) flankeres av kokkelærlingene Thidarat Saiwong (Hildr) og Elliott Pär Gunnar Jansson (Mathallen).Deltakere fra Troms
Det er disse 10 bedriftene fra Troms som viser seg fram på verdens største matmesse i Berlin.
Lyngen Reker
Graff
Aurora Spirit Destillery
Arktisk kje
Mathallen
Art Nor
Moen Kulturlåve
Aa Gård
Ishavsbyen videregående skole
Hildr
Den nordnorske standen i Berlin.