22,5 millioner utlyst til bærekraftige prosjekter

Årets utlysning til Arktis 2030 er klar, og er rettet mot hovedprosjekter i år. Midlene går til prosjekter som bidrar til bærekraftig utvikling på tvers av Nord-Norge. Frist 8. september.

Arktis 2030 er en ordning som næringsliv hvor flere bedrifter samarbeider/er i klynger, interesseorganisasjoner, offentlige aktører og kunnskapsmiljø kan søke på.

Det er ikke et krav at man er lokalisert i Nord-Norge, men prosjektet og effektene av det må være i Nord-Norge, altså de tre nordligste fylkene.

Arktis 2030 mottar midler fra Kommunal- og distriksdepartementet årlig, og forvaltes av Troms fylkeskommune i nært samarbeid med Nordland og Finnmark fylkeskommuner.

Hva ser vi etter?

Vi vil ha prosjekter som bidrar til ny kunnskap, teknologi og kompetanse om nordområdene. Prosjektene må være forankret i minst et av fylkenes regionale planer og strategier. I tillegg må FNs bærekraftsmål legges til grunn, og urfolks situasjon må hensyntas hvis det er aktuelt.

Vi har fire innsatsområder, og et prosjekt må treffe en av dem. Disse er:

  • Kunnskap
  • Infrastruktur
  • Miljøvern, sikkerhet, beredskap og klimaendringer
  • Næringsliv

Prosjekter bør ha sluttbruker aktivt med i prosjektet, som en kvalitetssikring på at ny kunnskap, teknologi eller kompetanse kommer til nytte.

Vi ønsker at prosjektene med deres mål vil kunne bidra til å snu den negative befolkningsveksten gjennom tiltakene som planlegges, og bidrar til vekst og at nordområdene kan bli sentrum for grønn omstilling.

Hvordan søker du?

Arktis 2030 har både egen forskrift og retningslinjer, i tillegg til utlysningen. Forskriften legger grunnlaget, og retningslinjene er der for å bistå deg som søker før du sender søknaden. 

Les mer søkeprosessen her

Du søker gjennom Regionalforvaltning

Vi anbefaler at du ber om veiledning før du begynner å fylle inn søknaden dersom du er usikker. Kontaktpersoner finner du på Arktis 2030s nettside lenket over. 

Vi har løpende saksbehandling. Sakene må gjennom politisk behandling, og det første politiske møtet er 18. september, i Hovedutvalg for næring, klima og miljø.

Du kan se møtekalenderen her og følge med på saken din