Aktuelt

Søk etableringsatelier ved «Kysten»

Er du nyutdannet kunstner og vil etablere deg i Tromsø? Nå kan du søke om gratis etableringsatelier på Troms fylkeskultursenter «Kysten».

Verdenspremiere på Sameskolen i Troms

Barna på Sameskolen i Troms fikk denne uka delta på verdenspremieren til tannhelsefilmen «Dearvvaš mojit – Friske smil».

Fagskolen i Troms imponerte

Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel tok rett før påske turen til Fagskolen i Troms’ avdeling for verkstedteknologi i Harstad. Der fikk han blant annet høre mer om det gode samarbeidet skolen har med næringslivet. 

Justering i bussavganger på grunn av sjåførmangel

Fra tirsdag 2. april blir det noen færre avganger på bussene i Tromsø. På grunn av mangel på sjåfører hos Tide kuttes 1,5 prosent av rutene.

Fylket vant nasjonal teknologi-pris

ITS-prisen for 2023 er tildelt Troms og Finnmark fylkeskommune. Prosjektleder Espen Lauvlund Nilsen tror teknologiløsninger kan gjøre våre veier tryggere i årene framover.

Tromsøværingene reiser mer miljøvennlig

Tromsøværinger er mest fornøyde med kollektivtilbudet i hele landet. Flere og flere velger miljøvennlige alternativer til bilen på sine reiser, viser Den nasjonale reisevaneundersøkelse 2023.

Sannhet og forsoning

Fylkestinget behandlet torsdag høringsinnspillet som skal gis i forbindelse med Sannhets- og forsoningskommisjonens rapport. Til sammen ble det vedtatt 37 punkter i saken. 

Nord-Norgebanen, ufrivillig utenforskap og Nordnorsk reiseliv

På fylkestingets siste dag ble det vedtatt syv uttalelser med ulike tema. Her kan du lese alle. 

Fagskolen i Nord får nytt navn

Fylkestinget vedtok i dag å endre navnet på Fagskolen i Nord. Skolen skal nå hete Fagskolen i Troms. 

44,6 millioner kroner til Tromsdalen idrettshall

Fylkestinget setter av 44,6 millioner kroner til renovering av Tromsdalen idrettshall. Pengene hentes fra fylkeskommunens inntekter fra salget av Åsgårdmarka.