Nå er fylkestingets junisamling i gang

Det var Senjaungdommene Filippa og Amund som fikk æren av å åpne fylkestingets junisamling med et kulturelt innslag. De representere Troms under landsfestivalen til UKM.

Frode går fra begravelse til buss

Frode Lauvrak er en av 55 som søkte på gratis bussjåførutdanning i Tromsø. Nå forlater han begravelsesbransjen for å starte et nytt yrkesliv bak bussrattet.

Samarbeider om rullestol på buss

Onsdag kunne alle som ønsket entre bussen i rullestol. Troms fylkeskommune vil i lag med Tide Buss og Norges Handikapforbund legge til rette for at flere med funksjonsnedsettelser kjører kollektivt.

Se. Spør. Lytt.

I dag fikk fylkesordfører Kristina Torbergsen (Ap) og fylkesvaraordfører Benjamin Furuly (H) en innføring i årets viktigste folkeopplysningskampanje «Snakk om selvmordstanker – det kan redde liv».

Innspill til forslag om nytt inntektssystem

- Kommuneopplegget legger opp til nullvekst for Troms i 2025. Ved tillegg av usikre effekter, kan det også slå negativt ut for Troms. Det sa fylkesordfører Kristina Torbergsen i sitt innlegg under høringen om det nye inntektssystemet. Les hele innlegget, og alle innspillene, her.

Økt tilskudd til Frisklivsentraler i Troms

Hovedutvalget for kultur og helse har på vegne av Helsedirektoratet fordelt 1,3 millioner kroner til frisklivsentraler i Troms. Dette er en økning på over 400 000 kroner fra 2023.

–Det satses bredt

Hovedutvalg for kultur og helse har fordelt fire millioner til tilrettelegging, drift og ferdselsårer i Troms.

Seks millioner til folkehelsearbeid i kommunene

Kommunene som deltar i «Program for folkehelsearbeid i Troms» er for 6. år på rad tildelt midler fra fylkeskommunen.

Skal fremme god psykisk helse

To kommuner og tre regionale organisasjoner er tildelt midler for å fremme god psykisk helse.

Disse kunstnerne får reise- og fraktstøtte i 2024

Syv kunstnere vil motta støtte til arbeidsopphold, deltakelse på utstillinger og faglige arrangement i Norge og utlandet.