Aktuelt

Rekordmange reiser kollektivt i Troms

Over 20 millioner reiser med buss, ferge og hurtigbåt ble gjennomført i 2023 i Troms fylke. Det er spesielt flere bussreiser i Tromsø som er årsaken til den positive utviklingen.

Prisendringer på buss og båt

Den 1. februar justeres prisene for kollektivtransport i Troms. For barn og unge senkes prisene med opptil femti prosent på hurtigbåtene.

Troms på verdens største matmesse

10 mat- og opplevelsesbedrifter fra Troms viser seg frem på verdens største matmesse, Grüne Woche i Berlin. I helga satte den nordnorske standen salgsrekord. 

Viktig høringsfrist for Tromssamfunnet nærmer seg – bruk stemmen din

Begge de to store konseptvalgutredningene (KVU) for utviklingen av transportsystemet i Nord-Norge har høringsfrist 1. februar; KVU for transportløsninger i Nord-Norge (KVU Nord-Norge) og KVU Nord-Norgebanen. 

Nå blir det skredtårn på Arnøya

De to rasutsatte områdene på sørsiden og østsiden av Arnøya skal nå sikres med skredtårn. Kontrakten for jobben er lyst ut, med en frist for ferdigstillelse 15. oktober. 

Er du ung og interessert i internasjonalt samarbeid?

Synes du Barentsregionen er et fantastisk sted å bo, og vil være med på utviklingen videre? Vi søker en ny representant til Barents Regionale Ungdomsråd.

–En imponerende utvikling

Programposten «Film fra Nord» ble i går offisielt åpnet. Fylkesvaraordfører Benjamin Furuly (H) benyttet anledningen til å gratulere skaperne av årets åpningsfilm med «Guldbaggen» for beste dokumentarfilm. 

Tromsvekstavtaler i startgropen

19 ordførere, 3 varaordførere og 9 kommunaldirektører er blant de som ønskes velkommen av fylkesordfører Kristina Torbergsen (Ap) til politisk verksted for å skape vekst i Troms.

– Nord-Norge har en felles filmsatsing og det gir resultater

Fylkesordfører Kristina Torbergsen (Ap) ønsket i dag velkommen til den 19. filmpolitiske konferansen som fylkeskommunen arrangerer i samarbeid med TIFF - Tromsø internasjonale filmfestival og Rushprint. 

Ønsket velkommen til TIFF

–TIFF er ikke bare en hvilken som helst filmfestival, det er en essensiell stemme samfunnet vårt. Med disse ordene ønsket fylkesordfører Kristina Torbergsen (Ap) velkommen til Tromsø Internasjonale Filmfestival.