Troms fylkeskultursenter

Troms fylkeskommune eier og drifter Troms fylkeskultursenter i Tromsø, som er det største fellesverkstedet og atelierfelleskapet i Nord-Norge. 

Bilde av et stort og hvitt murhus. I forgrunnen ser vi en grønn plen og trær.  - Klikk for stort bildeTroms fylkeskultursenter, også kalt Kysten, har et sterkt kunstfagmiljø. Troms fylkeskultursenter

Her holder 50 profesjonelle enkeltkunstnere og andre fagpersoner til som jobber med kunstrelatert virksomhet innen billedkunst og kunsthåndverk, film, foto, musikk, lyd, og litteratur.

Senteret kalles også Kysten, eller Tromskysten. Tromsø kysthospital (Kysten) ble bygget i 1921. Bygget er på ca. 4000 m2 og har i tillegg to uthus. Storsalen som er på 250 m2 ble gjort som tilbygg i 1994. Bygget ble i 1994 tatt i bruk som fylkeskultursenter.

Fylkeskommunen støtter kunstnere med arbeidsmuligheter og verkstedplasser med subsidiert husleie. Kunstnere med base på Troms fylkeskultursenter deltar aktivt på den regionale, nasjonale og internasjonale kunstscenen, driver med organisasjonsarbeid, arrangerer festivaler, skaper tilbud for barn og unge gjennom DKS og andre programmer og så videre. 

Gjesteatelieret er et tilbud for kunstnere som bor og jobber utenfor Tromsø, med fokus på kunstnere fra Barentsregionen og Sápmi.

Artikkelliste